Samen een maquette bouwen werkt. In Katwijk maakten we deze maquette in een atelier met betrokkenen om de koers van de toekomst te verkennen.

Mensen die mij kennen weten dat ik graag beeldend werk en altijd op zoek ben naar passende werkvormen. Graag neem ik mijn maquette werkplaats daarom mee. Samen een maquette bouwen is een effectief middel om tot een koers voor een gebiedsontwikkeling te komen. Mijn recentste maquette bracht gemeente en grondeigenaren dichter bij elkaar op de weg naar een duurzame toekomst met ruimtelijke kwaliteit. Een maquette is tastbaar, eenvoudig en niets ligt direct op vaste plek. Materialen, zoals touwtjes – blokjes – rietjes, geven een beeld bij woorden en overwegingen. Stapsgewijs ontstaat een compleet scenario.

Wil je ook een interactieve werkmaquette inzetten in een gebiedsproces? Laat maar weten!