Jan Maurits van Linge (1969)

Ik ben vader van 4 zonen en woon met Margreeth in Rhenen op het snijpunt van drie Nederlandse landschappen: Utrechtse Heuvelrug, Gelderse Vallei en het Rivierengebied. Ik studeerde in 1994 af na een intensieve studie landschapsarchitectuur bij de Universiteit Wageningen, inclusief een verbreding met een jaar studeren aan de TU Delft. Mijn eerste baan was als landschapsarchitect bij de gemeente Groningen. Het werken als één interdisciplinair team aan één stad was een leerzame ervaring. Ik leerde het hele spectrum kennen van structuurvisie tot bestek en toezicht op de uitvoering en dat inclusief de politieke werkelijkheid.

Daarna werkte ik enkele jaren bij Kuiper Compagnons, Zandvoort Ordening & Advies en Royal Haskoning. Hier verdiepte ik mijn ervaring in het creatief werken met technische disciplines. Ik ontwikkelde het prijswinnende concept ‘Dotterlandschap‘ (Habiforum, 2001). Ook ‘Waterstad A7 Sneek‘ is een voorbeeld van een project waarbij ontwerpers durven dromen en die dromen realiseren door creatief na te denken met ingenieurs.

In 2006 richtte ik samen met Henk de Wit het bureau Terra Incognita stedenbouw en landschapsarchitectuur op, om onze fascinatie voor interactief ontwerpen beter kwijt te kunnen. Samen met Henk, Frank, Robert en vele jonge ontwerpers werkte ik aan tal van uitdagende projecten. De belangrijkste vindt u onder het kopje projecten.

Sinds de zomer van 2018 werk ik zelfstandig onder de naam Xi-ontwerp. In 2022 en 2023 werkte ik ook bij Wageningen Environmental Research van Wageningen Universiteit. Mijn ervaringen leest u onder het kopje nieuws.
U kunt mij ook kennen als gepassioneerd amateur muzikant, organisator van concerten, zeiler en ultimate frisbee & discgolf speler.

Download CV