Afgelopen maanden werkte ik intensief samen met Johan de Putter aan het verhaal van de Aa.  De concepten worden nu besproken in het waterschapsbestuur en ik hoop jullie binnenkort de eindproducten te kunnen laten zien. De aanpak kan ook veel andere beekdalen in Nederland op weg helpen.

Een verhaal dat het complexe watersysteem van het hele stroomgebied van de Aa (Sommeren – ‘s-Hertogenbosch) ontwart. Een verhaal over de samenhang in het hele stroomgebied  van horst, flank tot beekdal. Een verhaal dat bouwstenen oplevert voor het klimaatrobuuste Aa-dal van de toekomst. Met deze bouwstenen kan het waterschap en kunnen andere initiatiefnemers stap voor stap bijdragen aan het klimaatrobuust maken van het stroomgebied van de Aa.

Stroomgebiedsbenadering
Voorbeeld bouwsteen: beekgeleide bossen

 

 

 

 

 

 

Het opstellen van het verhaal van de Aa was een intensieve zoektocht waarbij zoveel mogelijk waterschappers zijn betrokken. Op de Aa-tafel waren de vorderingen voor alle waterschappers op het ‘dorpsplein’ van het waterschap was te volgen. Het verhaal van de Aa is samengevat en beeldend gemaakt in een presentatie pdf op ipad formaat.

 

Het verhaal van de Aa kwam tot stand met bijdragen van Dorine Epping en Miranda Koffijberg.